NailTrend: Nokti sa NY Fashion Week-a Proleće/Leto 2018

Nail trends for NYFW 2018

NYFW SS 2018 Trends

Pošto je hladnoća konačno iza nas, najzad se možemo zapravo posvetiti proleću (garderobi, noktima, bojama,..). Protegnite se i protrljajte oči jer pred nama je vreme cvetanja i sunca, i trebamo biti spremne za trendove u sezoni koja je stigla. Jer nokti su tako mali al efektan detalj u svakodnevnim odevnim kombinacijama.
Kad su trendovi u pitanju, sve oči su kao i uvek uprte u Fashion Week u Nju Jorku. Ovaj modni događaj ni industriju noktiju ne ostavlja ravnodušnom.


Boja

Pantone Colors for Spring 2108

Bez obzira da li je jarka ili pastelna, velika verovatnoća je da je paleta vidjena u kolekcijama NYFW-u. Boje su definitivno u trendu. Pantone korporacija je za proleće najavila narandžasto crvenu, nebo plavu, zanimljivu zagasitu braon crvenkastu boju, kao i pastelne tonove koje su ispratile i kolekcije velikih imena poput Marc Jacobs, Tom Ford, Fenty x Puma, Delpozo,itd.

Letnje modele pratili su i nokti u jarkim letnjim nijansama.


Moć Linije

Minimalizam i „negative space“ dizajn,  koji su mogli biti viđeni kod raličitih modnih kreatora, potvrđuju da nisu samo prolazan trend, već čist i jasan detalj koji moze biti efektan poput dobrog ajlajnera.


Providnost i Svetlucavost

Pored pastelnih nijansi, ovo proleće obeležiće providan dizajn, kako u garderobi tako i u dizajnu za nokte. Od naturalnih završnica, preko providnih i prozirnih podloga do „nude“ noktiju i u svetlucavim izdanjima, ovaj trend će biti pravo oduševljenje za ženske koje vole suptilne i odvažne kombinacije. Jer „nude“ nokti ipak ne pristaju svima.


Dizajn

I ovaj NYFW nije preskočio ozbiljan nail art. Nokti koji su definitivno svima zapali za oko su definitivno kolaboracije izmedju CND-a i modne kuće Libertine, kao i saradnja sa brendom Blonds.

Dizajnovi upotpunjeni 3D ukrasima, cirkonima i sljokicama  ali i zihericama i kristalima, dali su kolekcijama potpuno drugačiju notu kompletnosti.