IPBI – Innovative Project in Beauty Industry je prvi  internacionalni konferencijski dogadjaj održan ove godine.
Prvi vikend februara bio je rezervisan za Master Centar u Novom Sadu i konferenciju lepote koja je okupila predavače i posetioce iz regiona. U organizaciji renomirane estetske akademije Atelier LK na čelu sa njenim direktorom Lesjom Karić održan je internacionalan događaj koji je svojim panelima pokrio sve moderne teme iz domena industrije, ali i biznisa i marketinga u svetu lepote.
Konferencija je bila koncipirana na dvodnevnim panel predavanjima na kojima su stručnjaci govorili o aktuelnim temama iz oblasti tretmana trepavica, noktiju, obrva, stopala kao i dermatohirurgije, radiotalasa, hemije preparata i pravilima dezinfekcije i sterilizacije u salonima lepote.

Pored stručnih tema vezanih za kozmetologiju, na IPBI konferenciji deo predavanja je prepušten stručnjacima koji su pričali o pristupu klijentima i njihovom uticaju na salon, digitalnom marketingu i pravilima sigurnog uspeha. Kao i o zaštiti na radu, ergonomiji radnog mesta, refleksologiji i holizmu.
Teme koje su pokrile domen industrije noktiju bile su:
 Materijal za nokte – Nove tehnologije i hemija materijala
predevač: Lesja Karić, Atelier LK. (SRB)
 AirBrush Tehnika – Nail Art
predavač: Tanja Delova, Beauty Biondina. (MKD)

Na predavanju Lesje Karić, veliki akcenat je stavljen na hemiju materijala kao jedan od najvažnijih faktora na trajnost modeliranih noktiju (pored pravilne pripreme i svega ostalog) i pojavu alergijskih reakcija na materijal za nokte. Obradjena je i tema novih tehnologija koju je pratio i master class GelAkril tehnike.

Dok je praktičnom predavanju Tanje Delove, gostujućeg predavača iz Makedonije, tema bila nail art. Od pravilnog slaganja boja i šablona za dizajn, rasporeda i načina senčenja do odgovarajućeg promer dizne i koliko pištolj za airbrush treba da bude udaljen od nokta. Master class iz aerografije je pokrio sve što je polaznicima bilo potrebno da zanju ukoliko se reše da ponude airbrush kao opciju dizajna u salonskom radu.

Pored celog edukativnog iskustva na konferenciji, veliki udeo ide i vremenu provedenom sa kolegama na pauzama i gala večeri koja je bila organizovana uz ceo dogadjaj. Prepuni utisaka, informacija i pozitivne energije, učesnici IPBI konferencije su druženje preselili iz kongresne sale u svečanu salu vile „Palace“. Razmena ideja i iskustva među kolegama, dobra druženja i nova poznanstva će svima ostati u sećanju (a verujem da će se sve kolege sa kongresa složiti samnom na ovome).
Kontinuirana edukacija i prisutnost u industriji, svakako su važni ako želimo da ostanemo u toku sa tehnikama i materijalama koje se pojavljuju na tržištu. Zato se iskreno nadam da će ovaj dogadjaj biti prvi od mnogih koji će pored edukovanja pružati priliku da se kolege povežu na višem nivou kroz prijateljstva i saradnje kako bi se konstantno unapređivao standard lepote.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.