Prošli vikend je sa sobom odneo i 30-i sajam i kongres lepote “Dodir Pariza”. Pored bogate ponude profesionalnih proizvoda i savеta za negu kose i kože, prezentovani su i popularni brendovi iz Nail industrije. Nail art se mogao videti svuda i u svim oblicima.

Na štandu 130. prezentovan je brend Lux Kraft® na čelu sa njegovim osnivačem Lesjom Karić i njenim LuxKraft timom edukatora i saradnika. U dva dana sajma, posetioci su mogli da prisustvuju prezentacijama iz svih oblasti modeliranja noktiju.
Prezentovani su aparatni manikir i nastavci za električnu turpiju, profesionalne i salonske forme, Nail Art i dizajn u svim oblicima. Nail tehničarima je bio omogućen pristup „otvorenom katalogu“ gde su mogli da vide i probaju materijal na licu mesta i tako se upoznaju sa brendom i mogućnostima njegovih proizvoda.

Skup slika sa standa LuxKraftPored novih nijansi u kolekciji Lux Kraft gel-polish sistema za sezonu pred nama, predstavljene su i nove kamuflažne rubber baze za postizanje idealnog oblika prirodnog nokta, kao i Architect gel za tzv. „neposlušne nokte“. Prezentovani su dizajnovi sa gel pastama, 4d plastelin gelovima, suvim pigmentima, tehnike posipanja, one stroke tehnika kao i nezaobilazni trend baby boomer-a.

Još jedan novitet, predstavljen u Expert kolekciji, je Super Clear Expert gel. Tiksotropičan gel vioke viskoznosti, ali veoma specifične strukture, za lagan rad u modeliranju nokta u jednom potezu čak i kod ekstremno dugih noktiju.
Za sve ljubitelje ove profesije, atmosfera sa Lux Krafta štanda, je prosto bila zarazna.

U toku sajma, na štandu 111. firme Beauty Time održao se Master Cup 2017 za nokte i trepavice pod pokroviteljstvom Poljske akademije Paznokcia. Nail takmičenje se sastojalo iz poster i tip box kategorija. Radovi su bili na visini zadatka, posebno u kategoriji Tip box 3D na temu Marvel.

Nakon sabranih utisaka, ostaje nam da čekamo sledeći „Dodir Pariza“ u aprilu sledeće godine, na kojem nas čeka i 8. Internacionalni Otvoreni Šampionat „Magic&Nails“.