Jedan od poslednjih noviteta u materijalu za dizajn su Slider Design vodene nalepnice. Ove nalepnice nove generacije predstavljaju apsolutni hit u brzom komercijalnom dizajnu za salonski rad.

Slider Design nalepnice štampane su na posebnom papiru koji u kontaktu sa vodom se blago rastapa i omogućava lako odvajanje tanke folije na kojoj se nalazi štampani dizajn.

Slider Design tutorial

Step by step – Slider Design

Razlika između slider nalepnica i ostalih vodenih nalepnica na tržištu je upravo u foliji na kojoj leži štampa.  Slider folija je tanka i elastična, pa se lakše i lepše postavlja na nokat. Zbog svojih karakteristika, slider omogućuje preciznu postavku nalepnice na ceo nokat.
Između folije i papira nalazi se tanak sloj dekstroze koja potpomaže lako razdvajanje. Dekstroza je ustvari to što omogućuje da folija sklizne sa papira, karakteristika po kojoj su nalepnice i dobile ime Slider Design.

slider design za nokte

Slider Design na noktima

Tanka folija slider nalepnice se razlaže sa beskiselinskim prajmerom, što omogućava lako uklanjanje nalepnice u odnosu na nokatnu ploču. Nakon postavke nalepnice, dizajn se tanko namaže sa beskiselinskim prajmerom koji razloži foliju i na noktu ostaje samo štampa koju lako prekriva završni sjaj.

slider design za nokte

Ovo je prednost slidera u odnosu na drugačije nalepnice. Kad se folija razloži materijal se bolje vezuje za podlogu, nego kad se nanosio na nalepnicu koja nije polimernog sastava.

Elastična folija omogućila je štampu sa inkjet štampačima koji mogu da izvode i najsitnije detalje i senke u dizajnu. Pa je izbor u slider dizajnu beskonačan. Što je dovelo do njegove velike popularnosti u salonskom nail art-u.

Pogledajte video  prezentaciju „Slider Design & Transfer Foil“ o pravilnom postavljanju slider nalepnice i kratkim dizajnom sa transfer folijom.

Za više nail art-a i video materijala, prijavite se na zvaničnu YouTube stranicu

„Zlochesti Nokti“

Za redovna obavešenja o novim postovima možete se prijaviti na naš Newsletter