Pokušajte da zamislite modernog Nail tehničara bez električne turpije. Prosto ne ide, zar ne? Freze za stomatologe pojavile su se otprilike isto kad i veštački materijal za nokte i odmah dobile svoju verziju u Nail industriji.
Danas električna turpija predstavlja sastavni deo usluge ulepšavanja noktiju. Pored obrade modelirajućeg materijala, el. turpija ima ulogu i u negovanju prirodnog nokta.
Postoje razne električne turpije, različitih jačina, boja i proizvođača. Pa kako izabrati pravu?

Nail Drill

Zlochesti Nokti – Električna turpija

El.turpija je must-have aparat svakog Nail majstora, pogotovo onih koji žele da pruže kvalitetnu, brzu i modernu uslugu svojim klijentima.
Da bi odabrali pravu alatku, potrebno je da znate 5 osnovnih pravila za dobru električnu turpiju.

1. Snaga

nail drill specification

Snaga Električne Turpije za nokte

Snaga aparata treba da predstavlja najvažniju stavku pri kupovini aparata. Snaga nema veze sa brojem obrtaja aparata. Snaga se meri u V (voltima), a ne sa RPM (obrtajima po minuti). Ukoliko je slab aparat, pravilno uklanjanje materijala neće biti moguće. Apart za profesionalni rad bi trebao da ima minimum 30V.

2. FORWARD/REVERSE dugme

Forward/Reverse mode

Forward/Reverse dugme

Za aparatni manikir i obradu modelirajućeg materijala biće potreban rad u dva pravca, unapred i nazad. Ovo dugme omogućuje promenu pravca okretanja nastavka, za precizniji rad i prijatniji osećaj kod klijenata.

3. Brzina

Broj obrtaja po minuti je ono što nam je takođe neophodno za rad. Brzina aparata trebala bi biti na 30 000 obrtaja. Iako u radu nije potrebna uvek najveća brzina, ipak nam je potreban jak aparat.

4. Lagana ručica

nail drill handpiece

Ručica za električnu turpiju

Prva najvažnija stvar posle samog aparata jeste ručica za rad. Lagana ručica omogućava prijatan rad. A za puno radno vreme, potrebna je laka i udobna ručica kako bi izbegli bol u šaci i prstima.

5. Nastavci za el. turpiju

nail drill bits

Nastavci za električnu turpiju

I za kraj, standardni 3/32 nastavci za obradu prirodnih ili modeliranih noktiju. Za brz i precizan rad sa modeliranim noktima potreban je set od najmanje dva karbidna nastavaka. Dok za obradu prirodnih noktiju i zanoktica je neophodan komplet od minimum tri dijamantska nastavka.

Upotreba el. turpije u radu omogućava bržu i bolju uslugu za klijente. Našla je svoje mesto u manikiru, korekcijama ali i u dizajnu.

Pogledajte video prezentaciju aparatnog manikira o nastavcima za obradu prirodnog nokta i kutikule.

Za više nail art-a i video materijala, prijavite se na zvaničnu YouTube stranicu

„Zlochesti Nokti“